Brake lights and hazards not working

Discussion in 'Interior/Electronics' started by 4lo4fun, May 17, 2020.

  1. 4lo4fun

    4lo4fun Member

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    Location:
    Layton, UT
    Truck:
    78 hilux
    Can't get brake lights or hazards to work.

    All other lights work.
    Bulbs are all good and wiring looks to be ok.
    I replaced the flasher because the factory one did not flash.

    Where do I start?
     
  2. Liquidhandwash

    Liquidhandwash Enthusiast

    Joined:
    May 19, 2018
    Messages:
    102
    Likes Received:
    19
    Location:
    Northen VIC
    Truck:
    1980 diesel
    Possible a problem at the fuse box make sure the fuse terminals are not corroded. I had issues with mine it has the glasses fuses and I had to remove all the fuses and clean the terminals with a wire wheel on a Dremel, replace all the fuses with new ones and problem solved
     
  3. 4lo4fun

    4lo4fun Member

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    Location:
    Layton, UT
    Truck:
    78 hilux
    I've hooked up a test light and made sure I had power in both sides of all the fuses, probing on the end of the fuses not the brass connectors and they are all good.

    But I'll give that a go and see.
     
  4. Liquidhandwash

    Liquidhandwash Enthusiast

    Joined:
    May 19, 2018
    Messages:
    102
    Likes Received:
    19
    Location:
    Northen VIC
    Truck:
    1980 diesel
    Often there is corrosion on the end of the fuse and in the brass connector, so the fuse can test ok but power is not going to the connector
     
  5. 4lo4fun

    4lo4fun Member

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    Location:
    Layton, UT
    Truck:
    78 hilux
    They are good.

    I'm going to try and check the wiring under the truck.
     
  6. 4lo4fun

    4lo4fun Member

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    Location:
    Layton, UT
    Truck:
    78 hilux
    Figured it out.

    Had a broken wire near the gas tank. All fixed! Brake lights and hazards work now!
     

Share This Page