please help windshield wiper problems

Discussion in 'Maintenance/Repair' started by layedout94, Jan 30, 2011.

  1. layedout94

    layedout94 Enthusiast

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Location:
    aberdeen
    Truck:
    94 toyota hilux
    So im having some problems.. My windsheild wipers stop in the middle of my windsheild.. If I take the arm of and correct it by puting down at the bottom of the windsheild then turn them on my wiper runs down my hood and then part way up my winsheild.. Is there a way to clock it or do something so the ending point will be at the bottom of the cycle and not in the middle?
     
  2. twizted1

    twizted1 Addict

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    660
    Likes Received:
    18
    Location:
    NORCAL
    Truck:
    '89 xcab 2wd
    maybe the grooves on your windshield wiper mounts are ground down? so they are slipping in the wiper arms?
     
  3. joeynational

    joeynational Toyotaholic

    Joined:
    Feb 16, 2007
    Messages:
    1,374
    Likes Received:
    7
    Location:
    PHX,AZ
    Truck:
    91 2WD
    take them off, turn your wiper on let it reset and then install it
     
  4. layedout94

    layedout94 Enthusiast

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Location:
    aberdeen
    Truck:
    94 toyota hilux
    Yea I already did that and it did nothing its not reseting in the right place like I said... it goes back to the middle
     
  5. macawilial

    macawilial Veteran

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    Location:
    Born and raised in San Diego
    Truck:
    4/4 Static dropped 81 longbed. 72 RN14 stock for now
  6. DareDevil63

    DareDevil63 Newbie

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Washington
    Truck:
    1993 pickup dx
    Have you checked the wiper motor? Maybe the motors going bad
     
  7. kamesama980

    kamesama980 Addict

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    511
    Likes Received:
    0
    Location:
    Columbus, IN
    Truck:
    91 Base
    either the motor gears are stripped or the wiper mounts are stripped. Are both arms doing it exactly the same or is one acting OK? (if one's OK, it's the mount. if they're both whacked out, it's the gears and you need a new wiper motor assembly)
     
  8. Houa Thao

    Houa Thao Enthusiast

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    252
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sacramento, ca
    Truck:
    91extracab
    I am in the middle of repairing mine. Same symton. Got a new assembly, but looks like the motor is bad too. Will swap out with my cluncker and report back on what is need.
     
  9. Under Construction '93

    Under Construction '93 Addict

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    967
    Likes Received:
    1
    Location:
    Riverside,Ca
    Truck:
    1993 Std Pickup
    If you need any wiper motor parts I will be more than happy to give you mine. I don't know where you are located , but all my stuff is coming out anyway providing you pay shipping. All my stuff is in great working order. Just an option...
     
  10. EFnetOper

    EFnetOper Veteran

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Location:
    Eagle, WI
    Truck:
    94 2wd Pickup
    Shaving them completely?
     
  11. Under Construction '93

    Under Construction '93 Addict

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    967
    Likes Received:
    1
    Location:
    Riverside,Ca
    Truck:
    1993 Std Pickup
    Yes sir. Smoothing out the cowl
     
  12. EFnetOper

    EFnetOper Veteran

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Location:
    Eagle, WI
    Truck:
    94 2wd Pickup
    :waytogo:
     
  13. Houa Thao

    Houa Thao Enthusiast

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    252
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sacramento, ca
    Truck:
    91extracab
    Okay. Just done swapping wiper motor and seems like motor is not bad on mine. I got a new wiper relay arm install and just need to adjust it right.
     

Share This Page